Numerologie

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !

Numerologie I Matrice numerologică I Cifra destinului I Vibrația interioară

"Totul este număr." Pitagora

Definiție[modificare]

Numerologia este știința numerelor care definesc destinul uman și îți dă informații despre caracter și personalitate. În numerologie, numerele și literele sunt considerate simboluri care ascund anumite caracteristici, calități și vibrații. 

Origini[modificare]

În Biblie, se fac referiri la numere încă de la capitolul Geneză, unde se vorbește despre facerea lumii în 7 zile. Filosoful și matematicianul grec Pitagora este considerat părintele numerologiei, deoarece el a creat celebrul pătrat care-i poartă numele, pătrat pe baza căruia se puteau face previziuni despre destinul unui om.

Vibrația numerelor[modificare]

Vibrația reprezintă o mișcare oscilatorie a unei particule cu o anumită frecvență. Emoțiile, gândurile, cuvintele, sunetele, culorile, cifrele au fiecare în parte o vifrație proprie. În funcție de frecvența mișcării particulelor, acestea pot avea o vibrație joasă sau o vibrație înaltă. În numerologie, există 9 niveluri de vibrație corelate cu cifrele de la 1 la 9.

Numărul locuinței[modificare]

Casele și apartamentele, birourile și sediile de firmă, conform cu numerologia, vibrează pe frecvența numerelor pe care le poartă. S-a observat că o persoană este urmărită de vibrația unei anumite cifre până când ea reușește să învețe lectia oferită de acea cifră.

Pentru spațiile care au un număr format din mai multe cifre, se adună toate cifrele și se reduc la una singură. De exemplu, dacă apartamentul (casa) are numărul 1234, se adună 1+2+3+4=10, 1+0=1, deci vibrația apartamentului (casei) este dată de cifra 1. Numărul locuinței sau al locului de muncă exercită o influență puternică și constantă asupra persoanelor și de aceea este foarte important ca persoana să fi compatibilă cu acesta. 

Matricea Numerologică[modificare]

Matricea numerologică (numerograma datei de naștere) este echivalentul horoscopului din astrologie, doar că numerologia nu ia în calcul ora nașterii ci numai cifrele din data nașterii. Aceste cifre sunt ca un veritabil cod ADN cu ajutorul căruia numerologul poate descrie ce se va petrece cu o persoană la nivel psihic, energetic și fizic de-a lungul vieții sale.

Cifra destinului[modificare]

Cifra destinului se calculează matematic și descrie cele mai puternice caracteristici ale persoanei, caracteristici care o vor urmări toată viața.

Vibrația interioară[modificare]

Ziua nașterii este asociată cu puterea interioară, instinctul, omul la nivel material, caracterul persoanei la nivel inconștient. Cifra de vibrație interioară sau vibrația personală se obține prin adunarea cifrelor care alcătuiesc ziua de naștere.

Vibrația exterioară[modificare]

Luna nașterii arată scopul vieții, interacțiunea dintre persoană  și mediile exterioare ei. Vibrația exterioară este cifra rezultată  prin adunarea numerelor din luna nașterii și arată ce devine o persoană, ce caracter își formează ea de-a lungul vieții, prin interacțiunea dintre ceea ce este cu adevărat (vibrația sa interioară) și lumea exterioară (părinți, prieteni, educatori, șefi, oamenii legii etc.). Vibrația exterioară își are corespondentul în zodia din astrologie.

Numărul Cosmic[modificare]

Anul nașterii reprezintă destinul persoanei, lecțiile pe care ea trebuie să le învețe de-a lungul vieții. Numărul cosmic se calculează prin reducerea la o cifră a sumei cifrelor din anul nașterii unei persoane și arată care este misiunea sa în viața. Numărul cosmic sau vibrația cosmică își are corespondentul în zodiacul chinezesc.

Scara Fericirii[modificare]

Suma tuturor treptelor de evoluție din viața unui om reprezintă în mod figurativ o scară a fericirii. Numerologii consideră că fiecare ființă umană are de parcurs un anumit drum, pentru a-și îndeplini destinul și a reuși să atragă fericirea. Etapele de evoluție se stabililesc pe baza unui calcul matematic care pornește de la studiul matricei numerologice.

Ciclul energetic de 9 ani[modificare]

Numerologii consideră că Universul și timpul respectă anumite cicluri bine stabilite. În mod similar cu Universul, viața unui om cuprinde mai multe cicluri de evoluție. În numerologie fiecare ciclu de evoluție are 9 ani și este sub influența unei cifre de la 1 la 9. În funcție de cifra care guvernează anul de evoluție, pentru fiecare persoană vor apare de la un an la altul modificări specifice acesteia. Ciclul energetic de 9 ani se calculează matematic prin înmulțirea zilei cu luna și cu anul de naștere.

Semnificația și vibrația literelor [modificare]

Fiecare literă din alfabet este guvernată de o anumită cifră și are o anumită vibrație energetică. Vibrația literelor din alfabetul limbii române:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Referință: ZODIACOOL, Numerologie: Cifra destinului, Matricea numerologică. România, (noiembrie 2016)