Sari la conținut

Blog

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !

Ce este un blog și cum se creează?[modificare]

În fiecare zi,apar oportunități imense,prin intermediul Internetului,în lumea tumultoasă a afacerilor.Stând în fața calculatorului,pe lângă activitățile tale obișnuite poți lansa o afacere online de mare succes,de unul singur,fără investiții financiare sau efort,într-un timp oarecare scurt. Primul pas în demararea unei afaceri pe net ar fi să-ți creezi un blog.

Ce este un blog?[modificare]

Un blog este un site ușor de făcut și de utilizat,unde îți poți publica ideile,pozele,înregistrările video și unde poți să comunici cu alți oameni. Blogul poate fi formă actualizată,modernizată a unui jurnal.Poate fi o modalitate de a-ți exprima gândurile.Sunt cuvintele tale adresate întregii lumi,iar lumea întreagă îți poate deveni spectator. Blogul poate fi tot ce-ți dorești tu să fie.Există bloguri de nenumărate feluri,iar ceea ce le face atât de captivante este tocmai deplina libertate,absența regulilor. În câteva cuvinte,blogul este un site unde se postează în mod regulat.Ceea ce este nou este afișat în partea de sus a paginii.Vizitatorii pot comenta,pot lăsa link-uri sau îți pot trimite comentariile lor.Tu hotărăști dacă oferi sau nu dreptul la replica. De când au fost lansate primele bloguri,acestea au remodelat fața actuală a Internetului pentru că au oferit un glas gândurilor utilizatorilor și posibilitatea ca aceștia să intre în legătura unii cu alții.Căci atributele unui blog se pot rezuma într-un cuvânt:COMUNICĂ! Unele persoane folosesc blogul ca pe o manieră de a-și organiza gândurile cele mai intime,în timp ce alții tratează în ele teme de interes general ce pot influența viața a mii de oameni sau își exprimă opinii a căror publicare ar fi imposibilă în alte medii.Poți face asta!Sau poți scrie,pur și simplu,despre tine.Orice ai avea de spus blogul,este instrumentul ideal. Pui pozele preferate.Există un buton pentru uploadarea fotografiilor pe interfață.Tot ce trebuie să faci este sa apeși pe aceasta fie că fotografia respectivă este în computerul tău,fie că este deja pe web. Comunici cu prietenii.Un alt avantaj este faptul că deții control asupra celor care îți pot accesa blogul...pot fi câțiva prieteni sau lumea întreagă.Poți permite afișarea comentariilor sau poți sterge ceea ce nu îți place. Cel mai rapid poți înțelege cum funcționează un blog pur și simplu încercând să creezi unul.Toate acestea în mai puțin de 5 minute. Ce se intamplă în continuare?Depinde numai de tine.Depinde de tine,de imaginația ta și de cât de interesat știi să te dezvălui pentru a putea demara ceea ce s-ar putea încheia ca o aventura palpitantă.

Cum se creează un blog pe blogger?[modificare]

În primul rând trebuie să vă duceți la pagina de start Blogger. Dacă aveți un cont Google vă puteți conecta folosind adresa de e-mail Gmail și parola de la cont. Introduceți datele în căsuțele expuse. Dacă nu aveți un cont Google vă puteți face unul foarte ușor. Dați click pe "Începeți" și se va deschide o pagina. Întroduceți datele așa cum vi se cere. Scrieți o adresă de e-mail dacă aveți, dar atenție, trebuie retinută deoarece cu ea vă veți conecta la blogger-blogspot. Alegeți o parolă mai mare de 8 litere și scrieți-o în căsuța respectivă. Numele de afișare: este numele folosit pentru a vă semna articole din blog. Apoi scrieți literele din imagine și bifați acceptarea condițiilor. Dați click pe "Continuare". Ok,sunteți gata să vă creați propriul blog pe blogspot. De ce blogspot? Pentru că asta va fi terminația URL-ului blogului. Pentru a înțelege despre ce e vorba vă voi da câteva exemple legate de URL, domeniu și subdomeniu. URL-ul este o adresă de web cum ar fi: http://www.blogspot.com Domeniul este de genul: blogspot.com Subdomeniu: fă-ți-un-blog.blogspot.ro Deci adresa blogului va fi așa: fă-ți-un-blog.blogspot.com. Adresa o puteți schimba oricând, dacă este disponibilă, dar e mai bine să o schimbați la început când blogul nu este prea cunoscut.