Discuţie Raft:Economie

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !
Ultimul comentariu: acum 15 ani de PROFESORUL
 Prof.univ.dr.doc.C.M.DRAGAN:
 [ABACO - Manual de initiere contabila]
      Traim vremuri moderne,lumea este intr-o dezvoltare accelerata,totul se perfectioneaza si ne pare a fi permanent nou .Si asta pentru toata lumea. Veniturile salariale ne vin in cont,platile se fac cu cardul,contractam credite,platim dobanzi (….si uitam de comisioane.. !),semnam facturi,emitem ordine de plata ;apoi trebuie sa calculam si sa ne platim impozitele,contributiile,taxele, ratele,primele de asigurare si cate si mai cate. Pe un alt palier semnam bugete si bilanturi,ordonam credite bugetare, alocam fonduri,dam ajutoare si toate pe raspunderea noastra. Ele ne par a fi maruntisuri cotidiene ,dar au un semnificativ impact asupra mai bunei noastre conditii de viata, si sunt guvernate de la un capat la altul de contabilitate,de aceasta stiinta si arta a tinerii socotelilor,pe care prea multi dintre noi o ignora.Tocmai de aceea am lansat acest « abecedar al gandirii contabile »,cu speranta ca va vom face sa va indragostiti de ea.

CLUBUL DE LA BUZAU - CLUBUL CONTABILILOR LIBERI

 Contabilitatea este stiinta si arta stapanirii afacerilor.Viata noastra de zi cu zi,care are nevoie,inainte de orice de aier si bani,poate fi gestionata mai bine daca am sti ceva si despre stiinta crearii,pastrarii si cheltuirii banilor de o maniera ca tuturor sa ne fie mai bine.
 Acesta este scopul acestui manual,adica o conceptie stiintifica despre conceptiile vietii si de aceea se poate spune ca acest manual se adreseaza tuturor,chiar dacapentru unii numai ca punct de plecare pentru ca mai tarziu sa devina veritabili "vrajitori contabili".
 C.M.Dragan 25 februarie 2009 20:23 (UTC) 25.02.2009                    Prof univ.dr.doc.c.m.draganRăspunde