Poker:Bazele

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !
Acest articol a fost tradus cu ajutorul unei unelte de traducere automată, de aceea calitatea lui este foarte joasă..
Puteți contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea articolului apăsând butonul „modificare”!

Fragmentul inserat (sau întreaga pagină) va fi șters dacă în termen de 7 zile nu se înregistrează progrese notabile în procesul de redactare.

Topul de mână[modificare]

Cea mai fundamentală parte de interes pokerului este clasamentul de mână, pentru că clasamentul de mână determină câștigătorul. În timp ce pariurile sunt extrem de important de jucat, jucătorii sunt pariuri dacă au câștigat, prin urmare, o înțelegere completă a Topul mână trebuie să vină mai întâi. Aceste clasamente de mână nu se aplică la jocuri jucate "scăzut", cum ar fi Lowball sau Razz; vezi capitolul "mâini mici" de mai jos.

Cărțile sunt clasificate astfel, de la mic la mare: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, Valet, Dama, Rege, Ace. Un as este cea mai mare carte, dar poate, de asemenea funcționa ca cele mai mici din completarea unui drept. Doiul este de obicei numit un "doiar", iar cele trei este uneori numit un "Trei". Zece, Jack, Regina, Regele, și Ace sunt abreviate adesea T, J, Q, K, A și, respectiv, pentru ca fiecare nume carte are un singur număr sau literă asociate cu aceasta. Acest lucru este frecvent utilizat pentru a descrie mâini, de exemplu, A-2-3-4-5 este o mână cu un as, două ("deuce"), trei, patru, și cinci - nu neapărat în această ordine , dar prezentându-le în această ordine arată clar că o parte este un drept. O mână poate fi, de asemenea, în scris, să zicem, AAxxx, în cazul în care "x" înseamnă orice altă carte.

Rangurile de la cel mai mic la cel mai mare
Numele locului Numit și Carduri de nevoie Exemplu Nume pentru exemplu
Carte mare Nicio pereche, nimic (Orice) A-x-x-x-x Asul mare
Pereche Două cărți de același rang A-A-x-x-x Ași ; pereche de ași
Două perechi Două perechi A-A-K-K-x Ași în sus; ași și regi; ași peste regi
Trei de un fel Excursii, un set Trei cărți de același rang A-A-A-x-x Trei ași; set de ași
Drept Cinci cărți în ordine 10-J-Q-K-A -As chintă
Culoare Toate cele cinci cărți de aceeași culoare Format:Cards Asul mare de culoare
Casă plină Barca, barca completă Trei de un fel plus o pereche A-A-A-K-K Ași compleți; ași plin de regi
Patru dintre un fel Căderi Patru cărți de același rang A-A-A-A-x Regine ași; patru ași
Chintă de culoare Cinci cărți formează drept și o culoare Format:Cards Chintă de culoare; as mare (De asemenea, numit un Royal Flush)

A-2-3-4-5 este considerat o perioada de cinci mare drept, și aceasta se numește o roată sau o bicicletă; aceasta este singura dată un as joacă ca o carte mică. O chinta de culoare-as mare este numit o culoare regală și nu poate fi bătut, dar poate fi legat. Carduri de mari bate mereu carduri mai mici, de exemplu, o pereche de ași bate o pereche de popi, și o culoare cu un rege bate o culoare a cărui cartelă cea mai mare este o regina. Dacă doi jucători au aceeași pereche, un kicker este folosit pentru a sparge egalitatea, dacă este posibil (mai multe despre ei în curând). Când doi jucători au două perechi, cele mai mari perechi sunt considerate, de exemplu, așii întotdeauna bate împărați în sus, indiferent de celelalte perechi. Dacă, de exemplu, doi jucători atât au ași în sus, apoi cea mai mare dintre perechile mici câștigate: ași peste popi bate ași peste regine. Dacă, de exemplu, ambii jucători au ași peste popi, apoi cardul kicker este luată în considerare. Kickers veni, de asemenea în joc atunci când mai mult de un jucător are aceeași trei sau patru de un fel (posibilă numai în jocuri de cărți comunitate sau jocuri wildcard). Dacă jucătorii au aceeași drept, culoare, plin, sau culoare drept, este întotdeauna o cravată și jucătorii împart potul. Nu există nici o superioritate costum sau costum atu; o cazma la același nivel cu A-10-9-6-4 nu bate o culoare club cu aceleași valori.

Un fotbalist este orice carte care vă țineți în mână, care nu face parte din ea, că este, o carte de altfel inutil. O mână poate avea mai mult de un Kicker; O pereche de exemplu are trei lansatori și trei-de-un-un fel are două, și sunt luate în considerare pentru rang mai mare întâi. Când doi jucători au aceeași pereche, două perechi, trei de-un fel, sau patru de un fel, cea mai mare câștigă kicker, de exemplu, AAKxx bate AAQxx, AAKQx bate AAKJx, și AAKQJ bate AAKQT. Un fotbalist poate fi mai mare decât restul mâinii, de exemplu, KKAxx bate KKJxx, astfel un as face, de obicei, cel mai bun kicker. Dacă primele legăturile kicker și există o doua sau a treia, în care sunt comparate în ordine rang, AAKJx pierde la AAKQx. În cazul în care mâinile sunt total echivalente, potul este împărțit.

Mâini mici[modificare]

Unele jocuri au un split-high-low, și unele jocuri, cum ar fi Lowball sau Razz se joacă doar low-. Într-un joc high-low split, de obicei, o mână mică nu trebuie să aibă cărți de rang mai mare decât opt ​​și cartonase trebuie să fie asociat, sau nu conta ca o mână mică. În jocurile numai low-, orice card pot fi utilizate. Multe forme de poker nu folosesc mâinile mici, astfel încât nu trebuie să te preocupe aceste până când intenționați să joace jocuri care fac.

Există trei moduri comune ale clasamentul mâinilor low: as-a-cinci scăzut, as-a-șase scăzut, și Două la șapte redus, numit după cele mai bune mâini posibile în sistemele respective. În toate sistemele, cardurile de pereche sunt rele și nu pot fi utilizate pentru a bate orice mână care nu are o pereche. De asemenea, o pereche bate trei de un fel, trei de-un fel bate un plin, și o casă plină bate patru de un fel. Cel mai frecvent sistemul de clasificare mână pentru mâini mici este-as a-cinci, folosit aproape universal în jocurile high-low Split si foarte frecvente în alte jocuri. Aceasta înseamnă o 2-3-4-5 (numit o roată sau cu bicicleta, la fel cum este ca o mana de mare) este cea mai bună mână mică, iar asul este cea mai mică carte. Pentru un joc de high-low split, aceasta face, de asemenea, o mână mare: un drept de cinci mare. Pentru a evita confuziile, vom discuta numai as-a-cinci scăzut în acest moment.

Când perechi și orice alte mâini "rele" nu sunt prezente, atunci câștigătorul este cel a cărui carte de cel mai mare este cel mai mic. Din acest motiv, o mână mică este descris de obicei cea mai mare carte în primul rând, pentru a face mai ușor de spus care este mai mică. In-as la cinci, 8-4-3-2-A pierde la 7-6-5-4-3, deoarece cea mai mare carte din prima mână (opt) este mai mare decât cea mai mare carte din mâna a doua (șapte ), chiar dacă toate celelalte cărți din mâna a doua sunt mai mici. În cazul în care cele mai mari cărți sunt la fel, atunci în următorii cea mai mare cărți sunt considerate, și așa mai departe: 8-7-6-3-A pierde la 8-7-5-4-2, deoarece a doua mână merge mai întâi mai mic.

În as-a-șase mici, Chintele și culorile conta pentru mare (care este, sunt rele), iar cea mai bună mână posibilă este A-2-3-4-6 nepotrivit, deoarece este cea mai mică combinație de card posibil ca evită asociere, chinte, și culorile. -Deuce to-șapte este identică cu excepția asul este cea mai mare carte, astfel încât cea mai bună mână posibilă este 2-3-4-5-7 nepotrivit. Prin urmare, în Deuce-to-șapte scăzut, mâna care ar face cea mai proastă posibilă mână mare în poker tradițional este cea mai bună mână mică și invers: un Royal Flush este cea mai proastă mână posibilă.