Sari la conținut

Poker:Valoarea de așteptat

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !
Acest articol a fost tradus cu ajutorul unei unelte de traducere automată, de aceea calitatea lui este foarte joasă..
Puteți contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea articolului apăsând butonul „modificare”!

Fragmentul inserat (sau întreaga pagină) va fi șters dacă în termen de 7 zile nu se înregistrează progrese notabile în procesul de redactare.

Valoarea așteptată (EV) este randamentul mediu pe fiecare dolar investit într-o oală. Dacă un jucător se poate aștepta, având în vedere probabilitatea de a face mai mulți bani decât el sau ea pariază, este declarat că acțiunea de a avea o așteptare pozitivă (+ EV). În schimb, dacă un pariu sau un apel va fi, în funcție de probabilitatea, duce probabil la mai puțini bani au fost returnate acțiunea este declarat a fi negativ (-EV).

Un exemplu poate ajuta la înțelegerea acestui concept. În Texas Hold'em, este destul de comună pentru cineva să flop 4 la o culoare. Persoana ar trebui să elaboreze numai că culoare, dacă acest lucru s-ar fi + EV. Pentru a calcula EV este necesar să se compare dimensiunea pariului cu mărimea potului. Un draw la culoare pe flop vor veni în aproximativ 1 din 3 ori de râu, astfel pentru ca un apel să fie + eV potul final trebuie să fie mai mare decât de 3 ori apelul. Aceasta este o problemă complicată, astfel ar putea fi util pentru a elabora cu un exemplu specific.

Spune joci 5-10 limita poker pe butonul, există 3 limperi pentru tine și te sun cu diamante A4. Ambele Jaluzele apel astfel încât nu există este de 30 $ în pot. Tu flop draw la culoare nut. Jucătorul în mici pariurile Blind 5 $ și există patru apelanții. Ar trebui să te sun, ridica sau ori?

Ei bine, există acum 55 $ în pot și va costa 5 $ pentru a apela astfel potul este oferindu-vă 11: 1 (de exemplu, cotele trebuie să plătească 5 $ pentru a câștiga $ 55). Știm deja că draw la culoare va ajunge acolo o dată în fiecare 3 (2 la 1), astfel încât face apel este + EV. Cu toate acestea, de așteptare nu este neapărat cel mai bun joc în această situație. Dacă vă ridica și alte 4 persoane în oală să decidă pentru a apela raise dvs., atunci va fi adăugarea de 5 $ la pot în timp ce acestea vor fi în mod colectiv adăugarea de 20 $. Acest raport este de 4: 1, dar șansa de a face culoare este de numai 2 pierderi pentru 1 victorie, așa, în medie, pe termen lung, pe care face bani din fiecare pariu suplimentar de la toate cele 5 dintre voi care merge în oala. Observați că, deși ai doar o sanșa de 33% de a câștiga potul, lucru corect de a face este de fapt de a pariu, în ciuda știind că probabil nu va câștiga mâna singur special: va câștiga aproximativ 1 din 3 astfel de Mâinile sus pe termen lung, minus câteva procente din momentul în care cineva bate la același nivel cu o casa sau careu integral sau chintă de culoare.

Observați că tot ce sa făcut până acum este compara potul curent cu dimensiunea pariu necesare pentru a apela pentru a calcula EV. Cu toate acestea, este important să se compare, de asemenea, dimensiunea de așteptat oală de sfârșitul mâinii cu pariul curent. De exemplu, spune că joci nu Holdem limită și au un draw la chintă gutshot (oferindu-vă 4 outs pentru a finaliza - aproximativ 1:12 împotriva). În cazul în care potul este de $ 30 și vă confruntați cu un bet de $ 10 pot nu este oferindu-vă șansele corecte pentru a apela (acesta ar trebui să fi de $ 120 de totală, plus $ de 10 apelul). Cu toate acestea ai nevoie de asemenea să ia în considerare suma de bani pe care ar putea fi posibilitatea de a extrage de la adversarii tăi, dacă faci mâna. Dacă vă așteptați adversarul pentru a apela un pariu de 100 $ dacă faci mâna, atunci potul este într-adevăr vă oferă 13: 1 cotele ($ de 30 pot la momentul plus 100 $ adăugat pe străzile mai recente) Prin urmare, în această situație piesa + EV ar fi pentru a apela. Astfel, atunci când luarea deciziilor cu privire la posibilitatea de a apela un pariu este esențial să se ia în considerare atât dimensiunile teanc de tine si-ti adversarii și cât de dispusă sunt susceptibile de a fi pentru a apela pariuri mari dacă faci mâna.

Pentru a face mai ușor de înțeles de ce această mișcare este corectă, chiar dacă, de obicei pierde, să presupunem că aveți un zar cu șase fețe. Dacă ați ghicit corect, de ce parte se aterizează pe, vei câștiga 50 $. Dacă sunteți greșit, pierzi 5 $. Veți fi greșit de cinci ori din șase, dar stai să câștige o mulțime pe termen lung! Acest lucru se datorează faptului că probabilitatea de a ghici corect este 1/6, uneori exprimată în cote, "5: 1 împotriva" (cinci posibilități pierde, o singură posibilitate câștigătoare). Cu toate acestea, șansele payoff sunt 50: 5 (50 $ câștigat pentru un pariu 5 $), care poate fi redusă la 10: 1, și 10: 1 este de două ori mai mare ca 5: 1. Cotele payoff sunt numite odds într-un joc de poker. Comparând sanșele de a câștiga la pot odds este modul în care se poate estima valoarea ta de așteptat.

În mod ideal, pe care doriți, pentru a evita toate situațiile în care aveți un așteptare negativ. Chiar ușor situațiile negative pot aduna și sângera departe bankroll-ul tău. Cazinouri în toată lumea face milioane de dolari pierdute de jucători împotriva o margine casa zaruri joc de zaruri 0,6%: chiar 0,1% este suficient un avantaj pentru a șterge toate miliarde de dolari de cel mai bogat om de pe pământ, în timp pe termen lung, care De aceea, Bill Gates pariază înțelepciune doar 5 $ / mână pentru a te distra la blackjack!

   == Calcularea valorii de așteptat ==

Nu se poate obține întotdeauna o idee bună de șansele de a câștiga mâna și calcula șansele la pot: cel puțin, nu fără să știe ce au adversarii tai, si ei nu sunt de gând să-ți spun! Cu toate acestea, veți avea de multe ori o remiză care, dacă te-a lovit, veți câștiga foarte probabil potul. Aritmetica exactă implicat variază de la joc la joc. În Texas hold'em și Omaha, odată ce vedea flop-ul, sansa la suta de a face mâna în termen de o carte este, în general, numărul de outs de carduri (care va face mâna) înmulțit cu doi, și șansele de a face mâna în două cărți este numărul dvs. de outs, înmulțit cu patru. De exemplu, dacă aveți patru inimi și aveți nevoie de unul mai mult pentru o culoare, aveți nouă outs, pentru că există treisprezece inimi în punte, și scăzând cele patru inimile care le au deja oferă nouă. 9 × 2 este de 18, astfel încât să aibă aproximativ o sansa de 18% de a face parte din următoarea carte, și 9 × 4 este de 36, astfel încât să aibă o șansă de aproximativ 36% din ceea ce face în două cărți.

Pentru a face acest lucru ușor, pe care doriți să activați acest procent șansă în cote, cum ar fi 5: 1 împotriva. Din fericire, acestea sunt destul de ușor de memorat:

50% = 1: 1
33% = 2: 1
25% = 3: 1
20% = 4: 1
16% = 5: 1
14% = 6: 1
12% = 7: 1
11% = 8: 1
10% = 9: 1
 9% = 10: 1
 8% = 11: 1
 7% = 13: 1
 5% = 20: 1
 4% = 25: 1

Șansele îngroșate sunt cele mai importante să se angajeze în memorie; celelalte pot fi ușor estimate.

Acum, ia x în x: 1 figura și înmulțiți-l de mărimea pariului. De exemplu, în cazul în care șansele de a face mâna ta sunt aproximativ 4: 1, și pariul următor costă 5 $, multiplica 5 × 4 = 20. Asta înseamnă că vrei să existe cel puțin $ 20 în oală (asigurați-vă că pentru a include pariuri care nu au fost adăugate la oala încă propriu!), de preferință un pic mai mult doar în cazul în dacă nu ești sigur de a câștiga dacă te-a lovit draw-ul. Dacă nu cel puțin $ 20 este în pot veți stabili mâna, dacă nu puteți verifica în schimb. În cazul în care masa este foarte liber, și o mulțime de jucători sunt în mână și sunt susceptibile de a rămâne în, și potul va primi într-adevăr mare, s-ar putea dori chiar să ridice. În mod normal, cu toate acestea, verificarea sau de asteptare este în mișcare corectă.

Observați că nu am calcula valoarea exactă așteptat. Acest lucru nu este necesar sau chiar practic pentru majoritatea oamenilor. În cazul în care este negativ, ai ieși, și dacă este pozitiv, te sun. Dacă sunteți un favorit pentru a câștiga potul, plusezi. Cu toate acestea, așa cum a fost demonstrat vă puteți da seama, de obicei, în cazul în care valoarea este doar abia pozitiv, de exemplu, mărimea potului este un dolar mai mult decât cotele de a face mâna (și acest dolar este mic în raport cu mărimea potului ). Atunci când se confruntă cu această situație, s-ar putea dori să se stabilească mână, uneori: ați putea fi pierde doar un pic de bani pe termen lung, dar vă păstrați bankroll-ul de la a lua leagăne mari. Dar, dacă nu te superi a lua un joc de noroc, prin toate mijloacele merge pentru el!