Rețele de comunicație/Buclă locală

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !
Jump to navigation Jump to search

Buclă locală[modificare]

În telefonie, o buclă locală este o conexiune prin cablu de la un oficiu terminus al unei companie de telefonie până la casele clienților sau întreprinderi mici. Este referită în menționări ca "ultimul kilometru/milă", deși acesta poate fi de multe ori până la câțiva kilometri/mile. Conexiunea este de obicei din sârmă de cupru în execuție pereche-răsucită. Sistemul a fost proiectat inițial numai pentru transmisie de voce folosind tehnologie de transmisie analogică pe un singur canal de voce. Un computer poate trimite, de asemenea, datele digitale pe această conexiune analogică. Pentru aceasta este necesar să fie schimbat datele de la formă digitală la analogă, astfel încât să poată fi transmis în aceeași buclă. Este folosit modem locală și codec pentru a face această conversie a datelor. În timpul de transmiterii pe liniile de transmisie de date se suferă în principal trei tipuri de pierderi: -

(i) Atenuarea: Pierderea de valoarea are loc din cauza pierderii de energie.

(ii) Distorsiune: - Având în vedere frecvența vitezei de propagare v/s.

(iii) Zgomot: Este energie nedorită de la surse, altele decât transmițătorul.


MODEM[modificare]

Un modem (de la modulare și demodulare) este un dispozitiv care modulează un semnal purtător analogic pentru a codifica informații digitale, și, de asemenea, demodulează un astfel de semnal purtător pentru a decodifica informațiile transmise. Scopul este de a produce un semnal care poate fi transmis și decodificat cu ușurință pentru a reproduce datele digitale originale. Un modem acceptă un flux serial de biți ca intrare și produce un purtător modulat de una sau mai multe prin diferite tehnici de modulație.


Tehnici de modulație[modificare]

Semnalul de curent alternativ este folosit in liniile telefonice Deoarece DC convertoare de semnalizare nu este potrivit din cauza valurilor pătrați au un spectru larg de frecvență și acesta este motivul pentru care sunt mai predispuse la atenuare puternică și întârzie distorsiune.

Modulare de amplitudine: - In modulație de amplitudine două amplitudini diferite sunt folosite pentru a reprezenta 0 și 1.

Modulare în frecvență/Frequency Shift Keying:- In FM se utilizează două tonuri diferite. Tonurile sunt deci folosite la codificare.

Modulare de fază -În modularea de fază unda purtătoare este mutată sistematic cu 0 sau 180 de grade, la intervale de timpuniforme distanțate.

1a23.jpg

Toate modemurile moderne folosesc o combinație de tehnici de modulare pentru a transmite mai multe biți per baud. De cele mai multe ori multiple amplitudini și deplasări de fază sunt combinate pentru a transmite mai mulți biți/simbol.


Eșantionare[modificare]

Pentru a obține viteza mai mare nu ne putem crește rata de eșantionare. Cele mai multe probe de modem de la 2400 de ori / sec sau 2400 baud. Un Baud este numărul de eșantioane pe secundă. Dacă n este numărul de biți, care sunt trimise într-un transfer, atunci rata de modem = n * 2400 bps. Rata de modem poate fi crescută prin creșterea numărului de biți ce urmează a fi trimise în baud.

Există diferite moduri de a împacheta mai mulți biți într-un baud, astfel încât obiectivul nostru poate fi atins. În cazul în care un simbol este format din 0 volți pentru logic 0 și 1 volt pentru 1 logic, atunci rata de biți este de 2400 bps.


QPSK (Quadrature Phase Shift Keying) În QPSK fiecare simbol format din 2 biți. Rata sa de transfer de biți este de două ori de rata de transfer. Deci, transferă un 4800bps peste o linie de 2400 baud.

QAM-16 (în cuadratură Amplitude Modulation) În QAM-16 fiecare simbol este format din 4 biți, rata de transfer de biți este de patru ori de rata de transfer. Deci, transferă 9400bps peste o linie de 2400 baud. In acest patru amplitudine și de fază sunt utilizate patru, pentru un total de 16 combinații diferite. Aceasta tehnica de modulare pot transmite 4 biți pe simbol.

QAM-64 O metodă de modulare a semnalelor digitale utilizează atât amplitudinea și faza de codificare. Acesta poate fi folosit pentru aval și utilizate pentru upstream.In QAM-64 fiecare simbol este format din 6 biți, rata de transfer de bit este de patru ori rata de transfer. Deci, transferă 9400bps peste o linie de 2400 baud.

TCM (Trellis Coded Modulation) Chiar și o cantitate mică de zgomot în faza detectată și amplitudine poate duce la eroarea de mare și de multe biți rele. Pentru a reduce posibilitatea de eroare modemuri standard de înaltă face de corectare a erorilor prin adăugarea de ceva in plus la fiecare probă.

V.32 standard modem foloseste 32 de puncte în constelație pentru a transmite 4 biți de date și 1 bit de paritate pe simbol, la 2400baud pentru a realiza 9400bps cu corectarea erorilor.

Bis V.32 standard modem foloseste 128 de puncte de constelație pentru a transmite 6 biți de date și 1parity biți pe simbol, la 2400 baud pentru a atinge 14000 de puncte de bază, cu corectarea erorilor.

V.34ruleaza la viteza de 28800 bps la 2400 baud cu 12 biți de date per simbol.

V.34 modemul finală în această serie ajunge la viteza de 33600 care utilizează 14 biți / simbol la 2400 baud

V.90 prevede 33.6K amonte (de la utilizator la ISP) și 56K canal aval (de la ISP la utilizator).

V.92 poate oferi 48 kbps pe canal în amonte în cazul în care linia se poate descurca. Rata aval este 56Kbps.

Mple.jpg