Sari la conținut

Wikijunior:Enciclopedia celor mici/Desișuri tropicale

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !
Arborii tropicali au forme care de care mai ciudate
Bambuşi într-o pădure tropicală din America de Sud
Urangutanii îşi petrec cea mai mare parte a vieţii în copaci
Această pasăre drăguţă se numeşte Colibri

La tropice e mereu cald și plouă în fiecare zi. De aceea, acolo cresc î mulțime de plante. Ele cresc rapid și ating uneori înălțimea unui bloc de locuit cu multe etaje. În desișurile tropicale își duc viața împreună și o sumedenie de animale, păsări, fluturi, gâze, iar prin copaci nu-și găsesc astâmpăr maimuțele și lemurienii. Unele specii de animale tropicale nu coboară niciodată pe pământ, trăind numai în coroanle copacilor.

La tropice pot fi întâlnite și admirate și niște păsări de-a dreptul minuscule: colibri. Sunt mici ca niște fluturi și dau din aripi la fel de repede ca o muscă. Se hrănesc cu nectarul florilor.

Fluturii și părăsile tropicale sunt viu colorate. Tropicele sunt un tărâm minunat de-a lungul întregului an, deoarece acolo sunt numai două anotimpuri: ploios și secetos, iar pădurile rămân veșnic verzi.

Enciclopedia celor mici
Planeta pe care trăim
În familia altor planete · Privind din Spațiu · Munții și câmpiile · Râurile și mările · Pustiurile de gheață · Păduri atât de diferite · În pustiurile fierbinți · Desișuri tropicale · Anotimpurile
Lumea ta
Călătoria ta
Casa noastră
Jocuri și distracții
Vecinii noștri