Wikimanuale:Reclamaţii

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !


Această pagină este locul unde orice utilizator poate face reclamaţii cu privire la nereguli observate la Wikimanuale, pentru ca administratorii sau ceilalţi utilizatori să ia măsurile cuvenite.

Înainte de a adăuga o reclamaţie aici vă rugăm să vedeţi dacă nu cumva puteţi rezolva problema singur:

  • În cazul articolelor cu probleme, fie corectaţi neajunsurile, fie semnalaţi-le urmînd indicaţiile de la Wikimanuale:Nereguli.
  • În cazul utilizatorilor ale căror acţiuni sînt inadecvate, încercaţi mai întîi să discutaţi direct cu ei. O simplă explicaţie prietenească poate fi mai eficientă decît o blocare.

Dacă ştiţi deja soluţia problemei puteţi merge direct la una din paginile următoare, după caz:

În cazurile unde se impune intervenţia urgentă a unui administrator căutaţi un administrator activ în lista de modificări recente (sau folosiţi această unealtă automată) şi lăsaţi-i un mesaj pe pagina de discuţii.

Observaţii:

  • Reclamaţiile trebuie însoţite de dovezi sau exemple concrete din care să rezulte încălcarea politicilor Wikipediei.
  • Reclamaţiile privitoare la comportamentul inadecvat al unui utilizator trebuie să includă dovezi că încercarea de a rezolva problema pe căi amiabile a eşuat.

Pentru a face o reclamaţie introduceţi o nouă secţiune cu un titlu sugestiv (de exemplu „Vandalism repetat”, „Atac la persoană” etc.) şi explicaţi în ce constă problema. Pentru eficienţă introduceţi legături spre paginile vizate sau utilizatorii implicaţi.

Folosiţi titluri de nivelul doi. Model:

==Titlu==

[[Utilizator:123.123.123.123]] a vandalizat de mai multe ori pagina [[România]]. L-am avertizat, dar nu încetează. ~~~~

Introduceţi reclamaţia aici, deasupra celorlalte: