Sari la conținut

Discuție Utilizator:D.evil~rowikibooks

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !
Ultimul comentariu: acum 9 ani de Nemo bis în subiectul Încarcă fișiere, Expert de încărcare?
Someone just got me by surprise in one of my best of moments !

Lasa-mi un Mesaj Nou
Pagina mea de User
Contributiile Mele
Incercari de romane :
Despre Felul de 'A fi' ( obiectiv )
Singur de 14 Februarie ( subiectiv )

Valoarea unei carti[modificare]


Probabil, ca la o varsta frageda, de 15 - 16 - 17 ani - ne imaginam, pierduti in propriul inconstient, ca ce ne trebuie carti ? Ca tot avem Inter.netul la dispozitie - ca nu mai trebuie sa invatam / sa ne documentam / sa analizam - caci totul ne este oferit pe tava.
Probabil, ne vorbim, unul altuia : "Dar ce bah, cine invata ?" / "Ce mah ? Esti tocilar?" / "Mah, n-auzi, ce-s cu cartile astea pe tine ? si toate intr-un singur raft ! Ce draq, eu le tin toate intr-un singur cos, ala de gunoi !". Asa ramanem, in inconstientul nostru - separati de cultura / separati de diversitatea pe care o carte ti-o poate oferii. Probabil ca niciodata nu ne-a venit acel impuls, de a pune mana, pe 2 coperti prafuite, sa deschidem cateva pagini roase de vreme, si sa incercam sa descifram tainele autorului.
Ma uit acum, in dreapta, la raftul meu de carti - si vad acolo, colectii de Eminescu, "Ciocoii Vechi si Noi" de Nicolae Filimon, "Alexandru Lapusneanu" de C. Negruzii, "Padurea Spanzuratilor" de Liviu Rebreanu, scriitori de marca, unii ramasi in istorie, datorita valorii artistice / sau documentare ale cartilor scrise. Si ma mai uit, si vad acolo, pe vechii Cronicari : Grigore Ureche, Miron Costin, si Ion Neculce. Intrevad si un D. Cantermir, sus-numitul "culmea umanistilor". Casc ochii, si ma mir : "Ce arta, ce cultura, ce documentatie - si toata la mana mea !" ...
Deodata, pe fata mea, un zambet de tristete ... si totusi, ATAT de PUTINE !

Zamfir C. Alexandru ( DeceaseD )
I look better this WAY ! I think !

D.evil 14 Ian 2005 21:25 (UTC)[modificare]

Hi, you should now have admin rights here. Anthere 15 Ian 2005 01:40 (UTC)

thanks[modificare]

thanks. Yes i have. I`ve contacted some of the ro.WikiPedia.org community ( which is quite larger then this one ) - to come here on ro.WikiBooks.org - to start building up this project. I have a question :

on ro.WikiPedia.org - some Admins / Users ( Danutz, Gutza ) have the power to edit some of the files on ro.WikiPedia.org - how is that possible ? ( for ex. they added an extra bar to the default Wiki editor - the same bar that can be ported here - as we are in the same country code )

k, my mistake - just looked around the "request sysop/bureucrat" - and seen that i was made a sysop because of the project beeing to small.

gotta go. Need to start working. --D.evil 15 Ian 2005 07:22 (UTC)

Întrebările tale[modificare]

Rezolvare[modificare]

  • never mind - m-am invartit in sus si in jos - si am dat de interfata de administrare a ro.wikibooks.org ...

D.evil 15 Ian 2005 10:50 (UTC)

Wikisource/Wikibooks[modificare]

Salut. Proiectul Wikibooks are rolul de a crea cărţi originale, nu de a fi incluse cărţi de literatură deja publicate. Pentru aceasta există proiectul Wikisource. Vezi: http://wikisource.org/wiki/Main_Page:Română

Şi încă o observaţie: de obicei cărţile mai vechi de anii 1930 au copyrightul expirat, restul au drept de copyright încă valabil, şi nu este permisă publicarea lor pe un site fără acceptul autorilor. Vezi mai mult la: http://en.wikipedia.org/?title=Public_domain

Deci, este OK să fie pe site piesele lui Caragiale, dar nu e OK pentru poeziile Anei Blandiana.

(Bogdan; dar nelogat)

k, am inteles ...[modificare]

WikiSource, ar trebui sa fie destinat altor scopuri.

Nu, chiar ăsta e scopul lui.

Ma rog. Ideea care e : orice autor de literatura, ar trebui, sa isi ofere cartile, spre publicare, in domeniul public. Si nu vad vreun autor, care sa isi fi dat cartea, unei singure edituri.

Copyrightul e al autorului, nu al editurii. Autorul îi dă unei edituri dreptul de a face còpii ale cărţii lui. În mod evident, autorii au dreptul să încheie contracte cu una sau mai multe edituri.

In al doilea rand, sursa de unde am cartile, NU are copyright. Poate sa fie din manuscrisul oficial, sau reeditat. Deci, din moment ce in textul original, nu era (c) - nu vad de ce putem fi acuzati de asa ceva.

O operă are copyright indiferent dacă are semnul (c) sau nu. Aşa spune legea. (şi-n România şi-n Statele Unite)

In primul rand, autorii NU pun copyright pe piesele lor.

Cum să nu ? În mod implicit, o operă are copyright. Nu este nevoie să te duci undeva să o înregistrezi.
Opera de creatie intelectuala este recunoscuta si protejata, independent de aducerea la cunostinta publica, prin simplul fapt al realizarii ei, chiar neterminata. (Articolul 1, Legea dreptului de autor din România)

Asta pun editurile, iar sincer, cine STABILESTE domeniile de (c) - trebuie sa se gandeasca mai bine. O sa fac modificarile in timp. D.evil

Ţi-am scris acolo ce pagini trebuiesc şterse. 193.231.116.73 21 Feb 2005 00:07 (UTC)

Titlul Wikibooks[modificare]

D.evil, din câte înţeleg tu eşti administrator aici. Te rog să schimbi textul "De la WikiBooks Romania - Biblioteca ta on .net" în "De la Wikibooks, o colecţie de manuale libere". În primul rând nu există aşa ceva WikiBooks România, ci doar Wikibooks în română. De asemenea, nu au ce căuta în titlu expresii gen "on .net". Nu în ultimul rând, acesta este sloganul oficial (votat de utilizatorii internaţionali) al Wikibooks, de la crearea acestuia. --Danutz

c'est fini ...[modificare]

e ca si facuta. Mai "e" cateva zile pana la vacanta si o sa pot sa ma ocup mai pe larg de WikiBooks ( Romania ). ( scuze agramaticalitatile din comment, dar sunt facute intentionat ). Auzi, ai vreo solutie pentru ceea ce se numeste "Hai sa aducem oameni, voluntari pe WikiBooks ?!" - ca eu tot incerc de ceva timp si nu cred ca da roade. Pe langa asta :(( sunt de unul singur, iar cu o floare nu se face primavara, cu un buchet poate D.evil 10 Jun 2005 06:21 (UTC)

Mda, dar ţi-ai pus şi problema de ce? Adică de ce eşti singur? Din câte am înţeles din discuţiile de pe Wikipedia, te-ai implicat profund în Wikibooks şi rezultatul se vede: este singurul site ro.wikisomething în care interfaţa este diferită: este singurul în care Preferinţele nu sunt în dreapta sus ci în stânga, ceea ce împinge frame-ul din stânga în jos şi de exemplu "Pagini speciale" iese din pagină la 1024 pe 768. Ce să mai zic de o frază tradusă din engleză şi una nu, din MediaWiki. Sau de faptul că previzualizarea se face invers, întâi caseta de modificare şi apoi textul previzualizat, exact pe dos ca la restul proiectelor... --Vlad 18 September 2005 23:15 (UTC)

ce crezi despre poezia Nehotarare a Anei Blandiana[modificare]

Nehotărâre
de Ana Blandiana

Fiecare trăim două, trei sau chiar patru vieţi deodată,
Ne naştem,
Doamne, atât de tineri, încât
Din miile de vieţi posibile
Nu ni se poate pretinde
Sã ştim alege doar una.
Animalele unei vieţi vânează animalele celorlalte,
Peştii vieţii mai mari înghit peştii vieţii mai mici,
Crengile arborilor îşi sunt duşmane şi se usucă-n hotare,
Soarele vieţii a patra întunecă
Soarele-al treilea, soarele-al doilea,
Soarele prim.
Contrare, vieţile se anulează una pe alta -
Şi, nehotărâţi încă, şi nematuri, murim.

ChatZilla[modificare]

  • Dragă D.evil! Dacă ai puţin timp şi foloseşti "Firefox" te rog să instalezi "ChatZilla" şi să faci clic pe #ro.wikipedia. Vei veni direct la chatul IRC. "Amike" Gangleri | w: Th | T 10 June 2006 13:13 (UTC)

Buna ziua, aș dori să vorbesc cu un administrator activ care mă poate ajuta să șterg câteva pagini. Dacă nu e niciunul disponibil aș dori să primesc drepturi de administrator pentru a continua munca dvs. de admin în wikimanuals (cel puțin pe paginile create de colectivul condus de mine. Vă mulțumesc anticipat. CustodieMinori 8 ianuarie 2012 07:48 (UTC)Răspunde


Permisiunea de administrator[modificare]

Bună ziua, sunt un steward de pe meta. O noua politică a fost creată, despre permisiunile avansate (administrator, birocrat etc.) a fost adoptată de comunitați mai recent. După politica aceasta stewards revizualizează activitatea administratorilor de pe Wikipedii care nu au deja o politică de inactivitate.

Dumneavoastră sunteți in criteriu de inactivitate (nici o editare sau acțiune în jurnal) pe rowikibooks, unde sunteți administator. Din cauza că wikipediaxx nu are proces de revizualizare se aplică cea globală.

Dacă doriți să mențineți drepturile, trebuie să notificați comunitatea că stewards v-au trimis această informație despre inactivitate ca să discutați. Dacă comunitatea dorește să păstrați drepturile, contactați stewards la m:Stewards' noticeboard, și dați un link la discuția din comunitate, unde declară că vor să mențineți drepturile.

Noi, stewarzii vom evalua răspunsurile. Dacă nu este primit nici un răspuns într-o lună, vă vom retrage permisiunile. În caz de îndoială, vom evalua răspunsurile și vom verifica răspunsurile şi vom înainta o discuţiei comunităţii locale pentru a disputa.Dacă aveți vreo întrebare, contactați-ne pe m:Stewards' noticeboard.

Cele mai bune, Rschen7754 13 august 2014 05:10 (UTC)Răspunde

Încarcă fișiere, Expert de încărcare?[modificare]

Wikimedia Commons logo

Hello! Sorry for writing in English. As you're an administrator here, please check the message I left on MediaWiki talk:Licenses and the village pump. Thanks, Nemo 18 septembrie 2014 19:22 (UTC)Răspunde

Your account will be renamed[modificare]

20 martie 2015 07:52 (UTC)

Renamed[modificare]

17 aprilie 2015 04:41 (UTC)