Sari la conținut

Utilizator:D.evil~rowikibooks

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !

Nume : Zamfir Catalin Alexandru
Age : 17
Liceul : Liceul Teoretic Lucian Blaga
Alte Proiecte : Executive Editor / Project Manager al www.Develz.ro
Biografie : Nascut pe 21.06.1988 - ca ultimul Gemeni din zodia sa. Stand sub semnul lui Mercur - mesagerul zeilor - are o mare afinitate pt. cuvinte, si tot ce inseamna cultura. Se vor observa incercari sporadice de scriitor inca din primii ani de scoala - finalizand intr-un proiect de anvergura, la varsta de 17 ani - in postul de executive-editor al Develz.RO. Desi adept al cuvintelor - va fi pasionat in general de IT - si posibilitatile nemarginite pe care acestea le ofera CARTILOR / si informatiei. Traieste in prezent fericit.

d.EVIL`s Blog - locul unde - din cand in cand - imi vars inspiratia ...

Carti Publicate

Contact ME

w:utilizator:D.evil

My Motto

Doua lucruri m-au umplut neincetat de o isterie metafizica : un ceas care sta, si un ceas care umbla.

Ain't I cute ? Say "no" please ! :D

Big picture, bigger acneea !


Valoarea unei carti


Probabil, ca la o varsta frageda, de 15 - 16 - 17 ani - ne imaginam, pierduti in propriul inconstient, ca pt. ce ne trebuie carti ? Ca tot avem Inter.netul la dispozitie - ca nu mai trebuie sa invatam / sa ne documentam / sa analizam - caci totul ne este oferit pe tava.
Probabil, ne vorbim, unul altuia : "Dar ce bah, cine invata ?" / "Ce mah ? Esti tocilar?" / "Mah, n-auzi, ce-s cu cartile astea pe tine ? si toate intr-un singur raft ! Ce draq, eu le tin toate intr-un singur cos, ala de gunoi !". Asa ramanem, in inconstientul nostru - separati de cultura / separati de diversitatea pe care o carte ti-o poate oferii. Probabil ca niciodata nu ne-a venit acel impuls, de a pune mana, pe 2 coperti prafuite, sa deschidem cateva pagini roase de vreme, si sa incercam sa descifram tainele autorului.
Ma uit acum, in dreapta, la raftul meu de carti - si vad acolo, colectii de Eminescu, "Ciocoii Vechi si Noi" de Nicolae Filimon, "Alexandru Lapusneanu" de C. Negruzii, "Padurea Spanzuratilor" de Liviu Rebreanu, scriitori de marca, unii ramasi in istorie, datorita valorii artistice / sau documentare ale cartilor scrise. Si ma mai uit, si vad acolo, pe vechii Cronicari : Grigore Ureche, Miron Costin, si Ion Neculce. Intrevad si un D. Cantermir, sus-numitul "culmea umanistilor". Casc ochii, si ma mir : "Ce arta, ce cultura, ce documentatie - si toata la mana mea !" ...
Deodata, pe fata mea, un zambet de tristete ... si totusi, ATAT de PUTINE !

Zamfir C. Alexandru ( DeceaseD )