Manualul de audiere a copilului implicat în divorț

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !

<< Mergi la Proiecte Custodie Minori | Raftul cu cărțile de drept | Raftul cu cărțile de psihologie

ARPCC își propune să creeze împreună cu specialiștii în domeniu o metodologie de audiere a minorului implicat în divorț. Practica audierii minorilor în cazul unui divorț variază semnificativ de la o instanță la alta și de la un judecător la altul, în majoritatea cazurilor, mai ales pentru copiii cu vârstele între 10 și 13 ani (neasistați de psiholog), fiind doar formală sau foarte traumatizantă (copilului i se pune o singură întrebare, directă de tipul: "cu cine vrei să stai? cu mama sau cu tatăl tău?".

În acest sens ne dorim să conlucrăm cu organizațiile care au experiență în domeniu (Alternative Sociale, UNICEF, etc.) și cu organismele de reglementare (CSM, MMFPS-DGPC) pentru a stabili mai detaliat acest set de practici corecte și, mai ales, pentru a îl populariza cu specialiștii implicați (judecători, grefieri, psihologi).

Interesant în acest sens este manualul creat de către organizația Alternative Sociale (pentru viitor vom încerca să prezentăm doar o selecție cu capitolele relevante în acest caz):

Probleme actuale în modul de audiere al minorului[modificare]

De asemenea sunt interesante:[modificare]

  • Lista tuturor articolelor și cărților din biblioteca ARPCC pe tema audierii minorilor