Manualul părintelui divorțat/Ședința secretă

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !

În anumite condiții, dacă informațiile ce urmează a fi puse în atenția instanței de judecată sunt "sensibile", în scopul de a se putea proteja intimitatea persoanelor parte în proces sau imaginea minorilor există posibilitatea de a cere (în cadrul ședinței publice de divorț) a declara ședința secretă.

Procedura de urmat[modificare]

  • Cererea se adresează președintelui de complet. Avocatul părții care face această cerere va arăta motivele pentru care a formulat această cerere. Cererea se va pune in discuția celeilalte părți după care președintele completului de judecată decide cu privire la cerere luând în considerare opiniile exprimate de avocații părților.
  • Dacă cererea este acceptată, va fi evacuată lumea din sala de judecată sau se va lăsa dosarul la finalul ședinței, astfel încât în sală, în momentul audierilor, să fie doar părțile, avocații și personalul instanței.
  • Această procedură a fost de exemplu folosită în dosarul 6698/94/2009 Judecat la Tribunalul București

Suportul legal[modificare]

  • Art.121 alin. 2 din codul de procedură civilă raportat la dispozițiile art.615 alin. l Teza finala din codul de procedură civilă

Notă[modificare]

Puteți contribui și dvs. la acest articol oferind legături către articole web interesante (în limba română și în limba engleză) sau scriind text de calitate într-o manieră enciclopedică. Fiți nu doar beneficiar al muncii altora ci și contribuitor la societatea în care trăiți.

Referințe[modificare]