Sari la conținut

Manualul părintelui divorțat

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !

<< Mergi la Proiecte Custodie Minori | Raftul cu cărțile de Drept

Am învățat ca atunci când un nou născut strânge pentru prima dată,în mâna sa micuță,degetul tatălui sau,el îl prinde în capcană pentru toată viața."

—Gabriel Garcia MarquezÎn acest manual încercăm să prezentam informații relevante pentru acei părinți care trec prin divorț. Ne dorim ca în timp acest manual să devină un punct de referință pentru cei care trec prin acest tip de experiență. Dacă, după ce ați citit tot ce este mai jos aveți întrebări cu caracter general vă sugerăm să ne puneți o întrebare aici. Ne rezervăm dreptul de a răspunde doar întrebărilor care sunt pertinente și suficient de generale încât să intereseze și alți cititori și cărora nu li s-a mai dat răspuns pe blog-ul nostru sau în materialele publicate. Ne rezervăm, de asemenea, dreptul de a publica atât întrebarea cât și răspunsul, după ce vom fi anonimizat orice informații personale. Vă rugăm să notați faptul că întreaga activitate a asociației este realizată exclusiv prin muncă voluntară a unor oameni care au familii și servicii și. poate, ei înșiși sunt implicați într-un proces de divorț. Deci suntem, extrem de ocupați. Am aprecia dacă ați începe să ne adresați întrebări doar după ce ați investit minim 10-20 de ore citind materiale de pe situl nostru.

Cum să devii un părinte mai bun[modificare]

Sfaturi de creștere și educare a copilului[modificare]

Relația cu copiii tăi[modificare]

Sfaturi pentru părintele aflat în divorț[modificare]

Înainte de divorț[modificare]

În timpul divorțului (sfaturi pe care avocații "uită" să vi le dea)[modificare]

După divorț[modificare]

Caută un specialist[modificare]

ARPCC vă recomandă să utilizați avocați sau mediatori care sunt expuși ideilor promovate de noi. Puteți găsi informații despre acești specialiști dacă consultați pagina web www.arpcc.ro/parinti. Pentru alți specialiști puteți consulta următoarele adrese:

  • Caută judecător: aici
  • Declarații de interese/avere pentru magistrați: aici
  • Caută notar aici
  • Cauta mediator aici
  • Cauta executori aici

Resurse utile părinților aflați în divorț[modificare]