Sari la conținut

Manualul părintelui divorțat/Ce faci dacă programul tău de legături personale este boicotat?

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !

În cazul în care sunteți în situația în care celălalt părinte ori anturajul celuilalt părinte vă interzice accesul la minor este important să sesizați acest lucru către DGASPC-ul de care aparțineți și să cereți ajutorul poliției care să vă sprijine în documentarea refuzului părintelui rezident de a vă permite vizitarea copilului ori preluarea copilului pentru găzduirea vremelnică. Rolul DGASCP-ul este descris aici. Rolul pe care ar trebui să îl joace poliția de ordine publică este documentat aici

DE REVIZUIT ACEST TEXT Din păcate multe dintre fostele noastre partenere de viață apelează la metode de răzbunare prin intermediul copilului. Custodia unică favorizează acest lucru dar, e foarte posibil ca și în setup-ul cu custodie comună lucrurile să nu stea mai bine din acest punct de vedere. Aceasta se datorează Sindromului Alienării Părintești. Acest tip de răzbunare dăunează foarte mult copilului pe termen lung și îi poate afecta întreaga viață adultă. De aceea trebuie intervenit, cu calm dar ferm, ținând cont că dreptul la legături personale ale minorului este garantat de către Legea 272 iar împiedicarea legăturilor personale este infracțiune pedepsită de către art. 307 CP.

Neapărat să citiți acest manual inclusiv bibliografia[modificare]

Două inițiative ale asociației noastre care sperăm să le finalizăm în cursul anului 2012[modificare]

Notă[modificare]

Puteți contribui și dvs. la acest articol oferind legături către articole web interesante (în limba română și în limba engleză). Fiți nu doar beneficiar al muncii altora ci și contribuitor la societatea în care trăiți.