Sari la conținut

PHP

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !

(sau Php: Hypertext Preprocessor)


PHP este un limbaj de programare destinat în primul rând Internetului, aducând dinamică unei pagini de web. Este unul din cele mai importante limbaje de programare web open-source și server-side. Numele PHP provine din limba engleză și este un acronim recursiv : Php: Hypertext Preprocessor. citiți integral articolul la Wikipedia.

Exemplu de cod

[modificare]

Următorul exemplu va demonstra cea mai simplă și cunoscută acțiune tip-script. Într-un fișier cu extensia PHP se adaugă următoare linie: echo ("aici un mesaj"); Acțiunea executată anterior, va arăta mesajul cuprins între ghilimele. Acțiunea echo este una dintre cele mai simple acțiuni PHP. NOTĂ: funcționează doar dacă este introdus într-o secțiune PHP. Secțiunea php începe cu <?php, și se termină cu ?>, sau începe cu <?, și se termină cu ?>. Exemplu: <? echo ("aici un mesaj"); ?> sau <? echo date("d-m-y").; ?> va afisa in pagina web data/luna/anul curent.

PHP de bază

[modificare]

Puteți învăța PHP pentru începători citind în ordine cursurile următoare:

Documentație online

[modificare]

Pe internet există numeroase surse de documentare privind limbajul web PHP. Citiți mai multe despre PHP la About.Com(engleză);

Manualul PHP, aflat pe site-ul oficial al PHP.