PHP

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !
Salt la: navigare, căutare

PHP[modificare]

(sau Php: Hypertext Preprocessor)


PHP este un limbaj de programare destinat în primul rând Internetului, aducând dinamică unei pagini de web. Este unul din cele mai importante limbaje de programare web open-source şi server-side. Numele PHP provine din limba engleză şi este un acronim recursiv : Php: Hypertext Preprocessor. citiţi integral articolul la Wikipedia.

Exemplu de cod[modificare]

Următorul exemplu va demonstra cea mai simplă şi cunoscută acţiune tip-script. Într-un fişier cu extensia PHP se adaugă următoare linie: echo ("aici un mesaj"); Acţiunea executată anterior, va arăta mesajul cuprins între ghilimele. Acţiunea echo este una dintre cele mai simple acţiuni PHP. NOTĂ: funcţionează doar dacă este introdus într-o secţiune PHP. Secţiunea php începe cu <?php, şi se termină cu ?>, sau începe cu <?, şi se termină cu ?>. Exemplu: <? echo ("aici un mesaj"); ?> sau <? echo date("d-m-y").; ?> va afisa in pagina web data/luna/anul curent.

PHP de bază[modificare]

Puteţi învăţa PHP pentru începători citind în ordine cursurile următoare:

Documentaţie online[modificare]

Pe internet există numeroase surse de documentare privind limbajul web PHP. Citiţi mai multe despre PHP la About.Com(engleză);

Manualul PHP, aflat pe site-ul oficial al PHP.