Sari la conținut

LAMP

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !

Denumirea de LAMP este un acronim pentru Linux Apache MySQL PHP/Perl/Python, o combinație de: sistem de operare, server web, server de baze de date ( mysql ) și interpretor ( php/perl/python ). În forumurile de discuții, această combinație e apreciată ca fiind cea mai sigură, eficientă, low-cost și ușor de învățat.

Ajută la editarea celui mai complex manual LAMP
Ajută la editarea celui mai complex manual LAMP

Să luăm pe rând pașii de instalare a sistemului. Începem cu :

Fiecare subsecțiune va avea mai multe opțiuni. De exemplu, vom trata la "Instalarea *nix" mai multe tipuri de sisteme de operare ( SO ) bazate pe kernelul linux ( ajuns în prezent la versiunea 2.6 ), tratând fiecare instalare separat. Vom evidenția și câteva erori comune, sau bug-uri cunoscute ale acestor sisteme ( pentru versiunea curentă, încercând să actualizăm manualul cu fiecare versiune nouă a sistemului de operare ). Vom face un manual cât mai simplu, dar cât mai bogat în conținut, cât mai accesibil atât începătorului, cât și avansatului.

În paginile următoare, veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie. După instalare vom trece la configurarea sistemelor :

Într-o altă secțiune vom începe să explicăm modul de folosire/sintaxa acestora, realizând un manual complet legat de instalarea, configurarea și folosirea acestui sistem combinat de Linux, Apache, MySQL, PHP/Perl/Python :