Sari la conținut

Wikijunior:Elementele

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !


Despre cartea de față

[modificare]

Bine ați venit la Wikijunior: Elementele.


Lumea întreagă care ne înconjoară este formată din materie. Materia este pipăibilă, are forme, are dimensiuni. cărămizile din care este construită materia sunt numite elemente (chimice). Acestea sunt în număr de 118 și sunt studiate și prezentate amănunțit cu ajutorul științei denumite chimie.

Vârsta țintă a acestui titlu este cea în jur de 8-12 ani. Titlurile de secțiune vor include elemente de care copiii poate au auzit sau sunt pentru ei deosebit de interesante. Versiunea de imprimare se va concentra numai pe răspunsul la o serie specifică de întrebări despre elemente plus o explicație a ceea ce este un element. Pot fi incluse și alte articole de interes general despre elemente ca grup.

Atunci când lucrați la acest proiect, amintiți-vă că acesta se adresează copiilor. Înțelegând că este la fel de important ca cele scrise să fie corecte. Autorii ar trebui să se concentreze asupra celor mai importante concepte, mai degrabă decât obținerea atingerii fiecărui detaliu. Folosiți vocabularul tehnic atunci când aveți nevoie, dar nu folosesc cuvinte mari în cazul în care ar funcționa un limbaj mai simpluu.

Dacă vreți și voi să aduceți contribuții la această carte Wikibook, atunci ar fi de dorit ca asta să aibă un credit formal pentru a fi autor, și deci vă rugăm să adăugați numele dv. la lista de autori.