Sari la conținut

Wikimanuale:Formate utile/Mesaje

De la Wikimanuale, o colecţie de manuale libere !

Mai jos este o listă de mesaje ce pot fi folosite pentru notificarea utilizatorului aspra actelor de vandalism pe care le-a comis sau este pe cale să le comită, sau pentru transmiterea unor mesaje standard în diferite circumstanţe. Mesajele sunt organizate în două categorii, mesajele standard şi cele de avertizare, acestea din urmă fiind subcategorizate în funcţie de gravitatea abaterii, de la un simplu test asupra unei pagini până la avertizment final şi mesaj trimis după blocare.

Notă: deoarece aceste formate sunt puse pe extrem de multe pagini, se recomandă folosirea lor prin substituire utilizând comanda subst astfel: {{subst:test1}} (în cazul mesajului test1). Aceasta are ca efect substituirea formatului (care ar fi procesat de fiecare dată când ar fi generată pagina) cu conţinutul său - astfel pagina devine statică, reducând încărcarea serverelor şi crescând viteza cu care pagina respectivă se va afişa. În plus, se evită propagarea instantă a vandalismelor asupra formatelor pe toate paginile pe care acestea sunt introduse.

Vezi şi:


Mesaje standard

[modificare]
 
{{subst:bunvenit}}

Bun venit!

[modificare]

Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikimanuale, cum se modifică paginile, ce putem și ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea. Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii ați dori să contribuiți? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveți o pasiune aparte. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Formate utile/Mesaje) în care să vă prezentați pe scurt dacă doriți.

Ca să vă semnați simplu — doar în paginile de discuții, nu și în articole — scrieți la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikimanuale vi le va transforma automat în semnătură și dată.

Sperăm să contribuiți cu plăcere la acest proiect!


{{subst:Invitaţie}}

Invitaţie

[modificare]

Bine aţi venit la Wikimanuale! Am remarcat contribuţia dumneavoastră şi ţin să vă mulţumesc. După cum aţi văzut, la acest proiect poate participa orice persoană bine intenţionată.

Vă recomand să vă alegeţi un nume de utilizator şi să vă înregistraţi. Deschiderea unui cont la Wikibooks nu costă nimic şi nu necesită nici un fel de informaţii personale; în plus veţi beneficia de o serie întreagă de avantaje: pagină personală, propria pagină de discuţii, o listă de articole urmărite, posibilitatea de trimitere de imagini, protejarea adresei IP, etc.

Sper să vă placă acest proiect şi să vă alăturaţi. Dacă aveţi nelămuriri puteţi vizita paginile Bun venit, Ajutor şi Portalul comunităţii sau mă puteţi întreba la pagina mea de discuţii. Vă aştept.

{{subst:Avertizare imagine|Nume imagine}}

Sursa/drepturile de autor ale imaginii Nume imagine

Aţi trimis la Wikimanuale fişierul Nume imagine, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare. Dacă dumneavoastră aţi creat imaginea, precizaţi acest lucru; în caz contrar trebuie să menţionaţi sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărţii etc.) şi să justificaţi folosirea fişierului la Wikimanuale. Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikimanuale:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea va fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.
{{subst:minor}}

Modificări minore

[modificare]

Vă rugăm ca atunci când este cazul să marcaţi modificările efectuate ca fiind minore selectând căsuţa numită "Aceasta este o modificare minoră" (sub fereastra de editare). Ca regulă aproximativă, o modificare se consideră minoră atunci când constă în corecţii gramaticale sau ortografice, mici modificări de formatare sau rearanjare de text. Mulţumim.

{{subst:previzualizare}}

Previzualizare

[modificare]

Am observat că aveţi obiceiul de a salva articolul la care lucraţi în mod repetat la intervale scurte de timp, după modificări mici. Dacă doriţi să vedeţi ce efect au modificările nu este nevoie să salvaţi pagina, puteţi folosi butonul de previzualizare. În acest mod veţi evita încărcarea istoricului paginii cu versiuni intermediare şi veţi permite celorlalţi utilizatori să urmărească mai uşor modificările la articol. Mulţumesc!

{{subst:subst}}
Vă rugăm să nu uitaţi să introduceţi formatele cu mesaje pe paginile de discuţie prin substituire. Substituirea se face astfel în cazul mesajului test: în loc de {{test}} scrieţi {{subst:test}}. Această precauţie are avantajul că reduce ocuparea serverelor.
{{subst:descriere}}

Descrierea modificărilor

[modificare]

Bună ziua. Vă rog să nu uitaţi să descrieţi întotdeauna modificările făcute. Mulţumesc.

{{subst:tilde}}

Semnătură

[modificare]

Vă rugăm ca atunci când faceţi comentarii pe paginile de discuţie ale articolelor sau utilizatorilor Wikibooks, să adăugaţi şi semnătura dumneavoastră. Este foarte simplu, trebuie doar să tastaţi patru tilde ( ~~~~ ) şi în mod automat se generează numele dumneavoastră precum şi data şi ora la care aţi făcut comentariul. Mulţumesc!

{{subst:mesajevandal}}

Mesaje Vandali

[modificare]

Vă mulţumim că participaţi la combaterea vandalismului de la Wikimanuale!

Vă rugăm ca după fiecare anulare a modificărilor rău-voitoare să adăugaţi pe pagina de discuţie a vandalului mesaje de avertizare. În mod uzual sunt folosite mesajele {{subst:test1}}, {{subst:test2}}, {{subst:test3}}, {{subst:test4}}, dar puteţi vedea şi lista completă a mesajelor disponibile. Adăugarea avertismentelor pe pagina de discuţii ajută administratorii să determine când este cazul ca unui utilizator să-i fie blocată posibilitatea de a modifica paginile. Încă o dată mulţumiri pentru că ajutaţi Wikibooks să devină mai bună.

{{subst:Folosiţi diacritice}}

Diacritice

[modificare]

Bună ziua. Am observat că scrieţi fără diacritice. La Wikimanuale se impune tuturor scrierea corectă atât a textului în limba română (inclusiv a literelor ă, â, î, ş, ţ), cât şi a cuvintelor din alte limbi.

Calculatorul vă permite selectarea limbii române la tastatură. Dacă totuşi din motive obiective nu puteţi face acest lucru, interfaţa Wikimanuale vă oferă posibilitatea de a insera în text literele româneşti cu diacritice folosind o serie de butoane aflate sub caseta de editare. La fel puteţi introduce şi caractere specifice altor limbi.

Cu speranţa că pe viitor veţi scrie corect în mod sistematic, vă urez o zi bună şi spor la scris!